UniHack – Hackathon internațional pentru studenți

În perioada 20-22 noiembrie a avut loc a doua ediție a hackathonului internațional pentru studenți UniHack, de această dată în format digital.

325 de studenți și elevi din întreaga lume, grupați în echipe de maximum 5 persoane, au creat pe parcursul weekendului 75 de aplicații web, mobile sau de inteligență artificială, din dorința de a veni în sprijinul comunității pe teme precum implicare civică sau educație digitală.

În paralel, participanții au avut oportunitatea de a participa la peste 20 de talkuri și workshopuri susținute de experți în domeniu. Astfel, ei și-au dezvoltat cunoștințele tehnice și au învățat cum le pot aplica în folosul societății, dar și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a-și transforma ideea într-un start-up cu impact real.

Premiul cel mare, în valoare de 2000 euro, și premiul pentru cel mai bun proiect la categoria Digital Education, oferit de Liga AC, a fost câștigat de echipa VisuLearn din Statele Unite, care a dezvoltat o interfață bazată pe recunoașterea gesturilor ce transformă cursurile online într-o experiență dinamică și mai accesibilă pentru studenții cu dizabilități. Utilizatorii pot folosi aplicația, compatibilă cu Zoom, Google Meet și Microsoft Teams, pentru a afișa modele 3D, imagini sau text pe ecranele studenților.

Premiul special oferit de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România a fost câștigat de echipa timișoreană CitizenTM, cu o aplicație ce ajută cetățenii să se implice activ în comunitate, prin semnalarea problemelor, susținerea inițiativelor ce necesită suport financiar și menținerea legăturii cu administrația publică. Echipa a dezvoltat atât o aplicație mobilă pentru cetățeni, cât și o interfață web pentru administrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.