trabucuri cubaneze

Trabucuri cubaneze sau dominicane? Care e diferenta?

Poate ca multi dintre voi s-au intrebat ce alegere sa faca in materie de trabucuri, iar odata cercetata piata, au iesit in evidenta celebrele trabucuri cubaneze. Insa nu s-au lasat mai prejos din trabucurile dominicane. Tocmai de aceea, pentru ca lupta pare destul de stransa, vom vedea care este diferenta intre trabucurile cubaneze si cele dominicane.

In mod clar, prima diferenta ar fi in materie de pret, tinand cont de faptul ca cele cubaneze sunt ceva mai scumpe decat cele dominicane.

Rulatul trabucurilor reprezinta o arta

Despre rularea trabucurilor, putem spune ca locuitorii Cubei au facut o adevarata arta din acest lucru, poate rularea manuala facand din trabucurile cubaneze sa devina atat de celebre. Din punct de vedere al trabucurilor dominicane, acestea au inceput sa se remarce ceva mai mult in ultimii douazeci, treizeci de ani, iesind in evidenta prin calitatea foarte buna pe care o ofera si pe nenumaratele branduri din care poti alegi.

Astfel, in timp, o buna parte dintre consumatorii de trabucuri s-au orientat si spre trabucurile dominicane, iar o explicatie ar fi aceea ca unii dintre producatorii de trabucuri cubaneze au ales sa migreze catre alta tara odata cu Revolutia lui Castro.

In Dominicana productia de tutun a atins cote nemaivazute, ajungand sa se raspandeasca pe parcursul intregii tari, unii istorici spunand ca cei din Dominicana se ocupau cu productia trabucurilor dinaintea cubanezilor.

In acest momente, cea mai mare fabrica se gaseste in La Romana, aici trabucurile fiind produse manual. Aici remarcam branduri cum ar fi Montecristo (atentie, nu e vorba de trabucul cubanez cu acelasi nume), Montecristo devenind imediat popular mai ales in Statele Unite ale Americii.

Alte doua branduri populare de de trabucuri dominicane ar fi Arturo Fuente Don Carlos Duble Robusto dar si Macanudo Prince Philip, despre cel din urma putand afirma ca a devenit cel mai apreciat si mai bine vandut trabuc de pe teritoriul SUA, in componenta sa fiind inclus tutun de la fermele din San Adres.

Din punct de vedere al trabucurilor cubaneze cele mai apreciate si mai bine vandute pe piata am putea remarca Montecristi No. 2, acesta fiind si trabucul cu cele mai mari vanzari dintre intreaga lume. Ba mai mult, Montecristo No.2 a obtinut un punctaj de 96 in revista Cigar Afficionado, scor ce poate fi cu greu atins. Totodata, acest trabuc cubanez se remarca si printr-un raport foarte bun calitate-pret.

Am putea mentiona si Partagas Serie D No. 4 sau Hoyo de Monterrey Double Corona drept trabucuri cubaneze de exceptie care au reusit sa cucereasca oamenii din intreaga lume.

In concluzie, am putea afirma ca lupta pentru suprematie este tot mai stransa, mai ales ca trabucurile dominicane vin tare din urma si par sa ameninte pozitia de lider ocupata inca de trabucurile cubaneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.