Practici care-ti slabesc sistemul imunitar si te impiedica sa ai un organism sanatos

Sistemul imunitar este raspunzator de capacitatea de autoaparare a corpului in lupta cu bacteriile si virusii. Atunci cand acesta are de suferit se vor instala si diferite afectiuni, organismul avand deseori nevoie de mai mult timp si grija pentru a se reface. Exista mai multe actiuni pe care le facem chiar zilnic si care, din nefericire, duc la slabirea acestuia.

Asadar, propriile noastre tabieturi pot fi regandite zilnic intru tocmai astfel incat sa ne ajutam corpul sa lupte la nevoie cu ceea ce il ataca si implicit, sa ne conservam starea de bine.

“Izolatul” in casa

Vremea rea, neimbracatul adecvat in aceste ccircumstante, pana la insusi transformarea muncii remote intr-un stil obisnuit de viata reprezinta o cauza semnificativa ce duce la probleme ale sistemului imunitar. Prin aceste modalitati corpul este practic tinut in mediu relativ protejat, iar atunci cand acesta are contact cu mediul exterior, imprevizibil de altfel, va reactiona in consecinta. De aceea este important sa iesi regulat din casa, indiferent de anotimp, in imbracamintea adecvata (fara a exagera).

Viciile

Viciile ofera o senzatie aparenta de placere, iar impactul lor este intens studiat cu scopul de a le oferi oamenilor cele mai bune recomandari si de a-i incuraja sa-si protejeze sanatatea. Din nefericire, pentru o parte semnificativa din populatie, avertismentele nu sunt luate in serios. Iar astfel, pe masura ce ele sunt consumate, in cantitati tot mai mari, corpul si implicit, imunitatea, au de suferit. Mai trebuie amintit ca alternativele viciilor clasice nu sunt intru tocmai o alegere pertinenta despre care se poate afirma ca ne va face mai bine. Sa luam de exemplu alternativele fumatului precum elf bar sau vape, ce impresioneaza prin concept si aromele inedite. Sigur, similare sunt mai multe. Dar ele nu au fost pe deplin studiate asemeni nicotinei pe care o contin si despre care specialisti nu fac afirmatii intocmai pozitive. Asa ca, renuntarea la vicii e cea mai buna alegere pentru a reduce toxicitatea din organism si pentru a preveni afectarea imunitatii.

Alimentatia nepotrivita

Consumand doar fast-food, alimente prajite si tot felul de preparate din aceasta sfera, corpului ii vor lipsi resursele necesare de care are nevoie pentru a se mentine in forma. Vitaminele si mineralele esentiale se regasesc in fructe si legume, care ar trebui consumate cat mai frecvent in stare cat mai putin procesata. Si consumul alimentelor nepotrivite la orele neindicate va forta reproducerea mecanismelor naturale.

Este foarte important de a-ti face o obisnuita sa imbini nevoile cu dorintele si sa nu faci exagerari de niciun fel. O gustare nepotrivita servita o data la o perioada de timp este permisa, dar atunci cand devine un obicei, efectele nedorite isi vor face remarcate prezenta in mai multe moduri – de la o imunitate slabita, pana la greutatea in exces, eforturile in concentrare si memorare etc.

Lipsa organizarii

Ca sa poti combate cu succes toate aceste practici negative si sa renunti cu brio la tot ceea ce-ti poate afecta imunitatea, ai nevoie in primul rand de organizare si de motivare. Si ce motivatie poate fi mai buna decat faptul ca te vei simti bine zilnic si ca elmini pe aceasta cale toate acele lucruri care nu fac decat sa-ti puna viata in pericol?

Doar inceputul este dificil, totul devenind ulterior o obisnuinta. Vorbim aici de organizarea programelor de masa, de iesit afara, de tranzitia de la lucru, la iesit afara, crearea unui program de somn si de utilizare a dispozitivelor electronice (telefon, calculator, TV etc.).

O buna organizare te va ajuta sa ai raportul ideal de activitate si relaxare pentru a evita inclusiv epuizarea fizica si psihica.

Asa ca nu mai sta pe ganduri si ai grija de sanatatea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.