stoykanvelope

Patru lucruri pe care trebuie să le faci anual pentru mașina ta

Funcționalitatea optimă a mașinii noastre este o prioritate pentru fiecare șofer în parte. Indiferent de modelul mașinii pe care îl deținem, este foarte important ca aceasta să nu aibă defecțiuni tehnice care, mai apoi, să se interpună în realizarea oricăror concedii și ieșiri pe care ni le planificăm. La fel ca în cazul oricărui alt lucru de o asemenea importanță și anvergură, mașina trebuie să fie bine întreținută. Putem să verificăm acest lucru ori de câte ori mergem la evaluările realizate la service-urile auto, precum și la inspecția tehnică periodică. Ei bine, în zilele noastre, întreținerea mașinii nu este o activitate imposibil de realizat. Cu scopul de a te ajuta să realizezi acest lucru an de an, am pregătit pentru tine un ghid cuprinzător cu privire la cele mai importante lucruri. Rămâi alături de noi și descoperă-le, rând pe rând, în rândurile următoare!

  1. Înlocuiește anvelopele de iarnă cu cele de vară la momentul potrivit

În conformitate cu prevederile expuse în legislația rutieră din România, înlocuirea anvelopelor de iarnă cu cele de vară și viceversa se face la standarde bine menționate. Altfel spus, șoferii au responsabilitatea și obligativitatea de a fi foarte atenți la temperatura din termometre. În momentul în care aceasta depășește valoarea de 7°C, este timpul ca anvelopele de vară să fie înlocuite cu cele de iarnă. În mod analog, momentul în care temperatura din termometre scade sub 7°C, este cazul să înlocuim cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Pe lângă faptul că nerespectarea acestor prevederi legale conduce la obținerea de amenzi, inclusiv  funcționalitatea mașinii pe carosabil nu este una la fel de ridicată, datorită faptului că setul de cauciucuri nu este adaptat corespunzător anotimpului. Pentru a preveni astfel de situații, te poți prezenta la orice vulcanizare Bucuresti sector 2 și să te bucuri de o mașină dotată perfect din toate punctele de vedere. În plus, poți oricând să arunci o privire direct pe Stoykanvelope, în special atunci când vrei ca și prețurile pe care le plătești pe cauciucuri să se încadreze în bugetul pe care îl ai la dispoziție.

  • Păstrează interiorul mașinii mereu curat

An de an, multe dintre autoturismele pe care le deținem  ajung să fie umplute cu ambalaje și recipiente. Acestea provin de la mâncarea și gustările de care ne bucurăm în timpul șofatului. Cu toate acestea, este foarte important să păstrăm interiorul mașinii mereu curat. Pentru asta, specialiștii recomandă să apelăm la mici recipiente pentru reciclare, respectiv pentru coșuri de gunoi capabile să intre în mașina pe care o conducem. Singurele lucruri de care mai avem de acum încolo nevoie sunt o pungă pentru gunoi și un capac, care să ajute la păstrarea ambalajelor în interior. Acest lucru îi va ajuta inclusiv pe pasagerii tăi să fie mult mai bine organizați și să îți păstreze mașina mereu curată, în special atunci când mănâncă și au de-a face cu diferite ambalaje rezultate.

  • Menține farurile curate, evitând situația în care acestea se îngălbenesc

Printre primele componente ale mașinii care intră în contact cu factorii externi se numără farurile. Potrivit specialiștilor, acestea ajung să se îngălbenească în condițiile în care nu sunt întreținute corespunzător. Ei bine, așa cum este de așteptat, acesta este circuitul normal al componentelor mașinii. Cu toate acestea, îți poți menține farurile curate fără a recurge la soluții extrem de scumpe. În plus, este important de precizat faptul că un set de faruri curate te protejează împotriva accidentelor, întrucât te vei putea bucura de vizibilitate deplină. Atât lapovița și ninsoarea, cât și mizeria sau nisipul de pe carosabil se pot pune foarte ușor pe acestea. Există însă posibilitatea de a le curăța chiar la tine acasă, fără să apelezi la service-urile auto și la costurile destul de ridicate ale acestor servicii. Vei mai avea nevoie de o pastă de dinți albă, alături de o periuță de dinți veche, pe care nu mai folosești. Utilizează o cantitate mică de pastă de dinți și începe să cureți, prin mișcări circulare, fiecare far în parte. La final, nu uita să ștergi excesul folosind o lavetă umedă. În doar câteva minute, vei avea mașină gata pentru a fi scoasă pe carosabil.

  • Investește într-un garaj pe care să îl folosești pe tot parcursul anului

De departe cea mai bună modalitate prin care îți poți păstra mașina curată și mereu funcțională este să apelezi la un garaj. Indiferent că vorbim despre un garaj asociat blocului în care stai sau unul pe care l-ai închiriat și se află într-o altă parte a localității, acesta are o însemnătate aparte. Spre deosebire de păstrarea mașinii în exterior, garajul menține o temperatură optimă și constantă, în conformitate cu cerințele și necesitățile autoturismului. Altfel spus, factorii externi cum sunt condițiile meteorologice extreme nu vor intra în contact cu mașina ta. Vorbim aici despre lapoviță, ninsoare, caniculă, ploi abundente și chiar torențiale. Toate acestea reușesc să afecteze destul de mult autoturismul pe care îl conduci, motiv pentru care va trebui să te prezinți mult mai des la service-urile auto de specialitate. Folosind un garaj, nu vei mai avea parte de probleme de acest fel niciodată.

Păstrează întotdeauna mașina pe care o conduci într-o stare excelentă, contribuind în fiecare zi la menținerea acesteia. Folosind recomandările formulate de specialiști și prezentate mai sus, acest lucru este cu atât mai ușor de pus în aplicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.