Noul președinte al GPS UVT a fost desemnat în cadrul reuniunii de final de an a „Grupului Partenerilor Strategici – GPS UVT”

    La Universitatea de Vest din Timișoara s-a desfășurat reuniunea „Grupului Partenerilor Strategici – GPS UVT”, pentru o nouă sesiune de lucru, la final de an. Această structură consultativă independentă a UVT își adaptează și își promovează rolul public, ca formator în educație și ca centru de gândire strategică în comunitate.   Agenda dezbaterilor a cuprins atât un bilanț al proiectelor din acest an, cât și selectarea propunerilor pentru agenda specifică a viitorului an. De asemenea, GPS UVT și-a desemnat un nou președinte cu mandat anual, prin votul membrilor fiind desemnat domnul Adrian Bădescu – CEO Clinicile Medici’s.   În privința agendei specifice pentru 2023, structura consultativă GPS UVT a adoptat o succesiune de priorități și proiecte, cele mai importante fiind:   Conferința „Smart – Diaspora 2023” – Diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei.
  2023 – La UVT, Cultura este capitală! – un program amplu de evenimente și conferințe din sfera culturală, create și promovate de comunitatea academică a UVT. ​ Acoperirea ariei de responsabilitate legată de organizarea evenimentelor din cadrul „Stației Reflecții”, aparținând cadrului programului cultural TM2023: dialoguri, dezbateri, conferințe, artist talks, ateliere, expoziții, spectacole de muzică clasică și teatru.   Proiecte specifice sferei educaționale și de cercetare, dar și dezvoltarea platformei integrate de stagii de practică / internship / oferte de locuri de muncă (cariere.e-uvt.ro), pentru a agrega liniile de comunicare destinate studenților, în care sunt facilitate legăturile dintre studenți, tutori și angajatori.     În cadrul evenimentului, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea a subliniat: „Grupul Partenerilor Strategici – GPS UVT își realizează misiunea de a aduce comunitatea locală în prim-planul preocupărilor sale academice și își accelerează concretizarea de proiecte mai bine aliniate cu nevoile spațiului public timișorean. Vom avansa, în 2023, mai multe proiecte destinate calendarului TM2023, dar și educației practice, o serie de preocupări în care se vor concentra cele mai bune idei și măsuri dedicate calității vieții în Timișoara. Va urma o integrare mai bună între interesele și resursele din UVT, alături de administrația publică locală și de stakeholderii din comunitate, având ca obiectiv generic dezvoltarea orașului și regiunii de vest.”                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.