vascar

Investitii constante, chiar si in pandemie, la producatorul de carne Vascar

Vascar, unul dintre principalii producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, este una dintre putinele companii din tara noastra care au continuat investitiile chiar si in timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, compania cu sediul la Vaslui si o activitate neintrerupta de mai bine de 37 de ani a anuntat investitii de 5 milioane de euro in retehnologizare si modernizare, in ultimii 5 ani, dintre care – 1,5 milioane de euro in 2020, la care se adauga 3 milioane de euro reprezentand investitii contractate pentru anul 2021.

Totodata, intr-un comunicat de presa, compania condusa de Vlad Ciuburciu, in calitate de Director General, a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, o crestere de 13% fata de anul precedent. Vascar este si unul dintre principalii angajatori regionali, cu peste 400 de angajati ai fabricii din Vaslui. In ultimii 5 ani compania a efectuat plati de peste 8 milioane de euro la bugetul de stat, dintre care – 2,3 milioane de euro in anul 2020. In cadrul aceluiasi comunicat, Vascar a anuntat si strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024.

„Pentru anul 2021, managementul companiei Vascar estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 5% fata de anul precedent si investitii de 3 milioane de euro in modernizarea fabricii de la Vaslui si a celor 21 de magazine proprii din regiunea Moldovei”, a declarat Ciuburciu (Vascar). Compania, care a fost fondata in anul 1984, sub numele initial de Industria Carnii Vaslui, aniverseaza 37 de ani de activitate neintrerupta, motiv pentru care lanseaza strategia de sustenabilitate pentru 2021-2024, axata pe patru piloni: responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, grija fata de mediu si implicare in problemele comunitatii.

„Investim continuu pentru consolidarea firmei Vascar intr-un mod sustenabil, iar responsabilitatea sociala este o parte importanta din business-ul nostru. Dorim sa oferim angajatilor, clientilor si partenerilor nostri o viziune de ansamblu, transparenta, asupra activitatii companiei in domeniul responsabilitatii sociale si subscriem obiectivelor din strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei”, a declarat Vlad Ciuburciu. Directorul General a enumerat si cateva dintre obiectivele stabilite de compania Vascar, in cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021-2024: munca decenta si egalitate de gen in cadrul companiei; crestere economica; consum si productie responsabile; industrie, inovatie si infrastructura.

Despre Vascar

Vascar este o companie cu capital 100% romanesc, cu o evolutie sustinuta pe piata extrem de competitiva a produselor din carne. Astazi, la 37 de ani de existenta, compania este unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve din Romania, cu doua branduri apreciate la nivel national: Vascar si Moldova in Bucate. Compania detine o fabrica de procesare la Vaslui, cu o capacitate mare de productie, si peste 21 de magazine proprii, in regiunea Moldovei. Produsele marca Vascar si Moldova in Bucate sunt distribuite la nivel national, prin magazinele Carrefour, Kaufland, Auchan si Cora, iar compania creeaza produse „marca proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market si Lidl.

Vascar este unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei, dar si unul dintre cei mai importanti contribuitori la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.