rku.ro

Intretinere corespunzatoare pentru atasamente utilaje

Pentru a obtine un maxim de productivitate este firesc sa investiti in atasamente de calitate. Insa, acest lucru nu este suficient pentru a va garanta succesul.

Pe termen lung, atasamentele au nevoie de intretinere pentru a ramane eficiente. Aflati cum puteti avea grija de ele din articolul urmator.

Alegerea atasamentelor potrivite

Pentru longevitatea atasamentelor JCB conteaza extrem de mult sa alegeti tipul potrivit. Luati in considerare factori precum clima, starea santierului si materialul cu care veti lucra. O cupa multifunctionala JCB 3CX poate fi solutia ideala daca aveti mai multe activitati de facut.

Alegerea trebuie facuta si in functie de utilaj. Fortarea unui atasament nepotrivit pe un echipament poate fi extrem de daunatoare. Pe langa problemele de siguranta pot aparea si defectiuni serioase ale utilajului.

Conditii adecvate de depozitare

Depozitarea adecvata joaca un rol important in prelungirea duratei de viata a atasamentelor utilajului. Trebuie sa verificati daca exista instructiuni de depozitare in manualul de utilizare si sa curatati atasamentele inainte de a le lasa undeva o perioada mai lunga.

Unele elemente precum apa pot provoca daune serioase atasamentelor. De aceea, este important sa cautati un loc de depozitare acoperit, unde aceasta nu poate patrunde.

Mentineti atasamentele curate

Curatenia este si ea de baza atunci cand vorbim de atasamente utilaje. Varianta ideala ar fi curatarea atasamentelor dupa fiecare utilizare.

Indepartarea murdariei, a resturilor sau a grasimii este un mod prin care va asigurati de cresterea rentabilitatii investitiei dvs. Ramase necuratate resturile vor provoca uzura prematura a pieselor.

Consultati manualul de utilizare

Cea mai buna varianta de a afla detalii despre atasamentele utilajului este consultarea manualului. Acolo veti gasi specificatiile tehnice, de care este foarte important sa tineti cont.

Folosirea atasamentului doar pentru activitatea pentru care a fost gandita, il va ajuta sa functioneze eficient. Tot in manual gasiti informatii despre lubrifiere si alte operatiuni de ingrijire.

Inspectati si inlocuiti

Inspectarea zilnica a atasamentelor este esentiala pentru a preveni aparitia problemelor cu diferite componente. Urmariti daca exista urme de uzura, daune vizibile sau rupturi.

Verificati, de exemplu, daca excavatorul are dinti cupa JCB 3CX in stare buna. Daca identificati piese uzate este recomandat sa le inlocuiti cat mai repede, in asa fel incat atasamentele sa poata functiona in conditii optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.