ingrasaminte

Iata care sunt cele mai bune tipuri de ingrasaminte pentru cereale, recomandate de specialisti!

Romania a avut, in ultimii ani, cele mai mari productii de cereale din istorie. De exemplu, in 2021 au fost recoltate peste 34 de milioane de tone, ceea ce claseaza tara printre cei mai mari producatori din Europa si din lume. Situatia poate fi insa si mai mult imbunatatita, daca fiecare agricultor tine cont de schimbarile climatice si de compozitia solului.

Intr-adevar, agricultura intensiva si anumite substante poluante fac ca in pamant sa nu se mai afle aceleasi substante nutritive ca in urma cu cateva zeci sau sute de ani. Pentru ca plantele sa se dezvolte totusi in conditii optime, sunt folosite mai multe tipuri de ingrasaminte, disponibile si in oferta PlantMaster. Iata care sunt cele mai eficiente, apreciate si recomandate de specialistii in agricultura!

Ingrasaminte organice

ingrasaminte
ingrasaminte

Nutrientii organici provin din resturi sau din produse ale unor organisme vii, astfel incat sunt bogati in fosfor, azot si potasiu, dispuse in proportii variabile. Unele produse din aceasta categorie, precum extractul de peste, algele marine sau gunoiul de grajd, provin in proportie de 100% din natura. Altele sunt produse artificial, avand insa la baza compusi organici.

Un astfel de nutrient este Orgevit, care se prezinta sub forma de peleti si este utilizat pentru fertilizari de baza sau culturi ecologice. Provine in proportie de 100% din substante organice de provenienta naturala, de la pasari, si contine toate microelementele si macroelementele necesare plantelor. Prin urmare, poate fi folosit cu succes pentru culturile de grau, porumb, orz, floarea soarelui, hamei, orzoaica sau secara.

Ingrasaminte foliare

Substantele se clasifica nu numai in functie de provenienta, ci si dupa modul in care sunt aplicate. Cele foliare sunt pulverizate asupra culturilor si, datorita acestei metode, sunt absorbite rapid si complet de catre frunze, astfel incat tesutul plantei beneficiaza direct de transferul elementelor necesare pentru o crestere viguroasa.

Unul dintre produsele recomandate de catre specialisti este Gel Mineral Gold HD NPK 10-5-30+ME Econatur. Foarte bogat in potasiu, contine si elemente precum azot, fosfor, fier, mangan, zinc, bor, molibden sau cupru. Nutrientii sunt asimilati rapid si eficient de catre plante, rezultate foarte bune fiind obtinute in cazul unor culturi de grau, porumb, hamei, sfecla de zahar, rapita pentru ulei sau lucerna.

Ingrasaminte solubile

Produsele din aceasta categorie se remarca prin faptul ca se dizolva rapid si complet in apa, fara a lasa reziduuri. Ele asigura o productie superioara si intaresc considerabil imunitatea plantelor. Usor de aplicat, asigura o hranire uniforma atunci cand sunt dozate corect, conform indicatiilor oferite de producatori.

Cropmax, de exemplu, este un produs concentrat, bogat in macroelemente si microelemente, stimulatori de crestere, vitamine, polizaharide si enzime, cu efecte favorabile asupra metabolismului plantelor. Aplicarea sa conduce la dezvoltarea rapida a sistemului radicular si la cresterea masei foliare, plantele atingandu-si potentialul biologic maxim de productie. Tratamentele trebuie aplicate dimineata sau seara, cand temperatura nu depaseste 25 de grade Celsius. Ofera rezultate excelente la culturi diverse, de la grau si porumb la orez, tutun, trifoi, lucerna sau sfecla de zahar.

Cu ingrasaminte bine alese, vei obtine recolte tot mai bogate si vei bate noi si noi recorduri de productivitate, de la an la an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.