Fa si tu procedura de colonoscopie la clinica medicala Romgermed

Ce trebuie sa cunosti prima data despre colonoscopie

Procedura numita colonoscopie este un examen medical de inalta precizie efectuat de specialistii Romgermed pentru a examina colonul (intestinul gros) si rectul cu ajutorul unui instrument subtire si flexibil numit colonoscop.

Un dispozitiv pentru colonoscopie este un dispozitiv medical de inalta precizie, subtire si flexibil. Un capat gazduieste optica si o sursa de lumina care capteaza si transmit imagini ale colonului in timp real.

Ce este o procedura de colonoscopie?

colonoscopie

In timpul unei colonoscopii, specialistii Romgermed introduc un tub subtire (aproximativ 1 cm grosime) in rect in timp ce pacientul este sub anestezie locala si intins pe o masa de consultatie.

Apoi, medicul acopera intregul colon sub indrumarea unui colonoscop, permitandu-i medicului sa vizualizeze urmatoarele zone in secventa: zona anala, rect, colonul sigmoid, colonul descendent, colonul lateral si ascendent, valva ileocecala si ultimul inel.

Afla mai multe despre procedura chiar de pe site-ul clinicii medicale Romgermed. Colonoscopia dureaza aproximativ 15 minute fara durere, iar pentru un nivel ridicat de confort pacientul poate fi sedat intravenos. Datorita ultimei generatii de echipamente, aceasta cercetare este, de asemenea, foarte usoara.

Care este diferenta dintre colonoscopie si endoscopie?

Deci, cele doua proceduri sunt similare, ambele sunt folosite pentru vizualizarea si analiza mucoasei tractului gastrointestinal, difera in zona de analiza si, implicit, unde este introdus dispozitivul de vizualizare.

Dupa cum sugereaza si numele, colonoscopia este conceputa pentru a vizualiza colonul. Prin urmare, colonoscopia examineaza tractul gastrointestinal inferior, in timp ce endoscopia examineaza tractul gastrointestinal superior (esofag, stomac, duoden). De la locul de inserare a dispozitivului, pentru analiza intestinului gros, acesta se introduce la nivelul rectului, in timp ce pentru analiza tractului gastrointestinal superior, patrunderea are loc la nivel bucal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.