De ce este benefic procesul de reciclare carton?

Reciclarea se bazează în principal pe abundența materialelor care pot fi refolosite. Cu alte cuvinte, nevoile care au dus la reciclare carton s-au datorat lipsei de spațiu în gropile de gunoi unde ajunge de obicei și gunoiul menajer. Pe măsură ce populația a crescut, la fel și consumul și, prin urmare, și deșeurile din carton. În acest ritm, gropile de gunoi s-ar revărsa. Reciclarea cartonului ajută în acest fel,  ca toate deșeurile din carton să nu ajungă la gropile de gunoi, ci să fie reciclate. Materialele care pot fi colectate, procesate și refolosite sunt separate și sunt materie primă pentru produsele reciclate. S-a stabilit că reciclarea deșeurilor salvează planeta de la dispariția rezervelor de materii prime neregenerabile.

În cazul cartonului și a hârtiei, unde materia primă este lemnul, adică copacii, care sunt o sursă regenerabilă de materii prime, procesul de reciclare carton este o salvare. Utilizarea cartonului a devenit atât de răspândită încât, dacă nu ar avea loc reciclarea, atunci ar fi o adevărată problemă de defrișare. Un avantaj suplimentar al industriei de reciclare îl reprezintă numeroasele locuri de muncă noi pe care le-a creat și noile specialități tehnologice și științifice care s-au dezvoltat în sectoarele profesional și educațional.

Reciclare carton pentru a crea noi produse

Cartonul reciclat poate fi folosit pentru a crea produse noi, în întregime din material recuperat sau amestecat cu materie primă. Cea mai frecventă reciclare carton este realizată din  cutii cu cereale, ambalaje de ouă, materiale izolante din celuloză, cutii de ambalaje a diverselor produse etc. 

Pentru fiecare tonă de carton reciclat se economisesc 31 de copaci, 4.000 kWh de energie, 1,7 barili (270 de litri) de petrol, 10,2 Btu de energie, 26.000 de litri de apă și 3,5 m3 de spațiu de depozitare. Arderea aceleiași tone de carton ar crea 750 kg de dioxid de carbon. Reciclarea cartonului economisește 65% din energia necesară pentru a produce carton nou și reduce poluarea apei cu 35% și poluarea aerului cu 74%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.