Cum va poate fi de folos un curs de formare DPO in cariera?

Ce importanta poate avea un curs de formare DPO?

curs formare dpo

Din data de 25 mai 2018, pe teritoriul Uniunii Europene a devenit aplicabil Regulamentul General privind Protectia Datelor, mai bine cunoscut drept GDPR. Acesta impune anumite reguli de confidentialitate ce inlocuiesc prevederile cuprinse anterior in Directiva 95/46/CE a Parlamentului European. Aceste noi reglementari au o importanta deosebita in prezent, iar din acest motiv, urmarea unui curs de formare DPO poate fi foarte utila.

Un curs de formare DPO reprezinta un training ce pregateste participantii pentru functia de data protection officer. Acesta reprezinta persoana responsabila cu protectia datelor personale, functie ce se desemneaza in cadrul tuturor autoritatilor, al organizatiilor publice din toate sectoarele de activitate si al organizatiilor private ce desfasoara activitati ce implica colectarea si prelucrarea a datelor cu caracter personal.

Persoana ce indeplineste rolul de responsabil cu protectia datelor va pune accent mai ales pe monitorizarea sistematica si periodica a organizatiilor si a persoanelor fizice ale caror activitati includ operatiuni de prelucrare a datelor. Pentru a deveni un data protection officer este necesara urmarea unui curs de formare . Acesta va va ajuta sa cunoasteti si sa intelegeti bazele domeniului securitatii informatiilor, astfel ajutandu-va sa va formati o perspectiva de ansamblu.

Ce veti invata urmand un curs de formare DPO?

Prin participarea la un curs de formare DPO veti invata terminologia-cheie de confidentialitate, ce reprezinta fluxurile de date transfrontaliere, care sunt conceptele practice ale domeniului protectiei datelor si care este structura modelului european de aplicare a GDPR-ului in viata privata. Toate aceste concepte formeaza bazele unui curs de formare , avand o importanta deosebita.

In plus, veti invata despre modalitatile de transfer al datelor cu caracter personal, despre evaluarea impactului acestora, despre regimul juridic si sanctiunile ce se aplica in cazul nerespectarii dispozitiilor legale ce tin de confidentialitate si de securitatea informatica.

La finalul orelor de studiu veti sustine un examen de verificare a cunostintelor teoretice asimilate pe parcursul acestui curs de formare DPO, evaluandu-va in acelasi timp capacitatea de aplicare a cunostintelor in practica. Dupa promovarea acestui examen veti obtine o diploma ce atesta dezvoltarea dvs. profesionala. Aceasta diploma este acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari si dovedeste faptul ca sunteti capabil sa indepliniti cu succes rolul de responsabil cu protectia datelor personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.