2lafel.ro

Cum intretinem corect pardoseala din parchet laminat?

Eleganța și frumusețea unei pardoseli din lemn este de necontestat. Mai mult decât atât, această reprezintă o soluție ideală pentru podele, întrucât este mult mai accesibil din punct de vedere al prețului și mai ușor de întreținut în comparație cu pardoselile din piatră. 

Există diferite tipuri de materiale folosite pentru pardoselile din lemn, iar alegerea lor depinde atât de caracteristicile acestora, de încăperea unde vor fi montate, de preferințele proprietarului, cât și de bugetul acestuia. 

Parchetul laminat însă, ocupă primul loc în topul preferințelor în materie de pardoseli de lemn, datorită prețului foarte accesibil și a montajului simplu, care nu necesită neapărat ajutorul unui specialist. Mai mult decât atât, acesta se regăsește într-o gamă diversă de culori și texturi, tocmai pentru a se potrivi oricărei încăperi. 

Cu toate acestea, acestea avantaje vin însoțite și de responsabilități. Dacă îți dorești ca parchetul tău laminat să își mențină frumusețea și aspectul de nou pentru o lungă perioadă de timp este important să îl îngrijești corespunzător și să îl ferești de posibili factori care ar putea deteriora finisajul plăcilor.

În articolul de mai jos, îți vom prezenta o serie de informații utile despre întreținerea corespunzătoare a acestui tip de pardoseală. 

2LaFel oferă soluții pentru îngrijirea pardoselilor din parchet laminat

Toată lumea își dorește o curățenie „lună” în casă, iar din acest motiv, mulți tind să utilizeze produse care ar putea deteriora suprafețele locuinței lor. Este indicat să respecți întotdeauna instrucțiunile de îngrijire oferite de producător, mai ales în ceea ce privește pardoselile de parchet laminat. 

Din dorința de a oferi oamenilor o gamă largă de produse profesionale de îngrijire, curățare și protecție care să se plieze pe nevoile oricărui tip de suprafața a luat naștere afacerea 2LaFel. În acest sens, compania a început să comercializeze pe piața din România produsele marca Lantania, care sunt recunoscut atât la nivel național, cât și internațional pentru eficiența pe care o au în lupta cu murdăria și în îngrijirea suprafețelor. 

După cum prea bine știm, nimic în lumea asta nu este indestructibil, și chiar dacă pardoselile din parchet laminat sunt considerate a fi mult mai ușor de întreținut, asta nu înseamnă că în procesul de curățenie poți utiliza orice tip de produs, acesta trebuie să fie aprobat și să nu conțină ingrediente care ar putea deteriora finisajul parchetului.

Lantania a analizat în detaliu aceste aspecte, iar din acest motiv a pus la dispoziție soluții și detergenți profesionali care nu conțin substanțe chimice ce ar putea afecta aspectul pardoselilor din parchet laminat. 

Detergenții Legnopulito și Sanipon dispun de o formulă inovatoare care oferă o curățenie blândă și adecvată nevoilor pardoselilor din lemn. Aceste soluții garantează o curățare optimă, și în același timp una care să protejeze aspectul frumos și luciul pardoselilor din parchet laminat. 

  • Detergenții profesionali Lantania – soluția perfectă pentru curățarea și îngrijirea parchetului laminat

Atunci când discutăm despre curățarea și îngrijirea corespunzătoare a unei pardoseli din parchet laminat trebuie să avem în vedere utilizarea soluțiilor potrivite, dar și instrumentul de curățare corect. Pentru a evita înlocuirea frecventă a pardoselii tale, și implicit costurile mai mari de întreținere, este esențial să vă informați asupra modului corespunzător de îngrijire al pardoselii.

Fie că pardoseala ta e nouă sau pur și simplu îți dorești ca suprafața existentă să arate la fel de bine ca în ziua în care a fost instalată, îți vom punem la dispoziție mai jos câteva sfaturi generale esențiale pentru a îngriji și curățata parchetul tău laminat întocmai ca un profesionist.

  1. Citiți instrucțiunile de folosire oferite de producător pentru îngrijirea pardoselii laminate. Iar dacă nu găsești cartea cu instrucțiuni, mai există posibilitatea să le găsești pe website-ul producătorului. 
  2. Nu lăsa petele să stea pe podea. Este indicat să ștergeți regulat suprafața parchetului cu un mop sau o cârpă ușor umedă pentru a preveni depunerile de praf și murdărie. 
  3. Nu folosiți instrumente de curățare abrazive. Podelele laminate se pot zgâria foarte rapid, așa că evitați orice obiect care poate roade prin frecare, precum mopurile cu șnur, bureții cu fibră abrazivă sau măturile destinate suprafețelor dure. În acest sens, este indicat să utilizați în procesul de curățare al suprafeței laminate mopul din microfibră, mătura cu peri moi sau în cazul în care folosiți aspiratorul, duza special concepută pentru curățarea pachetului. 
  4. Este recomandat să nu folosești prea multă apă dacă vrei să speli pardoseala cu mopul, întrucât lemnul are capacitatea de a absorbi excesul de umiditate iar acest lucru poate deteriora finisajul parchetului laminat. Mopul sau cârpa pe care o folosești în procesul de curățare al podelei trebuie să fie ușor umede. 
  5. Protejează suprafața împotriva deteriorărilor viitoare. Utilizarea padurilor de protecție din pâslă sau plută pentru picioarele scaunelor, a canapelei, a meselor, te pot ajuta în acest sens. De asemenea, covorașele și preșurile vor ajuta la prevenirea deteriorării premature a pardoselii tale. Iar pentru a proteja parchetul tău laminat împotriva umezelii, soluția hidrofungă Prowood de la Lantania reprezintă alegerea perfectă. Soluția hidrofungă Prowood va oferi protecție suprafețelor tale din lemn și le va da proprietăți hidroizolante acestora împotriva apei și uleiului. 
  6. Evitați utilizarea detergenților abrazivi sau a soluțiilor de curățare puternice, deoarece acestea pot deteriora finisajul parchetului. Soluțiile agresive pe bază de ulei sau ceară, cât și cele care conțin substanțe chimice agresive sau săpunuri trebuie evitate, întrucât acestea vor dăuna aspectului și luciului suprafețelor laminate. Pentru a menține luciul și aspectul frumos al parchetului, este recomandat să utilizezi un produs de curățare special formulat pentru suprafețele laminate. Lantania dispune de o gamă dedicată curățării și îngrijirii pardoselilor din lemn, din care face parte Legnopulito, un detergent de calitate superioară special conceput pentru a curăța în profunzime orice tip de murdărie fără a deteriora materialul, lăsând în același timp în urma lui un miros plăcut și îmbietor. 

De asemenea, detergentul concentrat Sanipon, este potrivit curățeniei regulate a suprafețelor de orice tip, inclusiv a celor din parchet laminat. Cu ajutorul acestuia veți obține curățenia optimă și totodată, te vei bucura de un mediu igienizat în propria locuință. Deși este extrem de eficient împotriva murdăriei și a bacteriilor, Sanipon nu conține substanțe chimice agresive care ar putea deteriora plăcile de parchet laminat. 

Totodată, în gama de produse Lantania se regăsește și produsul 2151, un solvent special conceput pentru îndepărtarea de ceară sau a altor substanțe grase de pe suprafețele din lemn, marmură, piatră sau teracotă care necesită a fi restaurate. Este important de reținut că în cazul acestui decapant pentru ceară este necesară mai întâi testarea pe o suprafață mică, întrucât 2151 este un produs pe bază de solvent. 

Dacă sunt utilizate corespunzător, produsele puse la dispoziție de 2LaFel.ro te pot ajuta să cureți și să îngrijești corespunzător suprafețele din parchet laminat, fără să îți faci griji că vor fi deteriorate în urma folosirii lor. 

Așadar, dacă și tu îți dorești să te bucuri de o curățenie optimă și de lungă durată Lantania e soluția perfectă pentru tine. Toate produsele aceste mărci italiene sunt fabricate la standarde înalte și îți vor oferi mai mult timp pentru tine și mai puțin timp dedicat curățeniei. 

Intră pe site-ul 2LaFel.ro și alege cu încredere din gama de detergenții profesionali și semiprofesionali Lantania destinați curățării și îngrijirii pardoselilor din lemn. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.