Cum faci selecția celor mai eficienți transpaleți electrici?

Cum faci selecția celor mai eficienți transpaleți electrici?

Depozitarea produselor, bunurilor, materialelor şi transportul pe distanţe scurte sau mai lungi în depozite, hale au devenit mult mai eficiente cu ajutorul transpaleţilor electrici. Cu mânere uşor de ajustat, adaptarea la greutate şi la volumul sarcinii, la înălţimea celui care operează utilajul, transpaletul electric optimizează transportul când e vorba de sarcini ridicate. Transpaleţii electrici devin utili în distribuţie şi depozite logistice, ateliere de producţie sau supermarketuri, în transport. Însă se pot folosi oriunde e nevoie de soluţii eficiente de depozitare şi transport în cazul existenţei unor greutăţi mai mari.

Timpii operaţionali sunt reduşi în cazul transpaleţilor electrici, ai şi platforme speciale pentru cei care le folosesc, productivitatea şi randamentul sunt crescute. Plus că ai mereu siguranţă pe transport şi pe manevrarea paleţilor, ştii sigur că vei termina treaba mai bine şi mai repede.

Cum alegi însă cei mai eficienţi transpaleţi electrici? 

Te gândeşti unde vei folosi transpaleţii, la interior, exterior. La interior e obligatoriu să ai manevrabilitate mare, pentru că ai rază mică de întoarcere şi dimensiuni de gabarit compacte. Ai mai multe obstacole la interior, trebuie să fii atent la mai multe lucruri când te deplasezi. La exterior va fi nevoie de transpaleţi electrici care permit rază mare de întoarcere, dimensiunile de gabarit pot fi şi mai mari.

Sarcina maximă a transpaleţilor electrici se alege în funcţie de greutatea produselor de transportat. Întotdeauna alegi transpaleţii electrici cu sarcini maxime mai mari decât greutatea produselor, bunurilor de transportat.

Atenţie şi la dimensiunea furcilor transpaleţilor electrici, ele se aleg în funcţie de dimensiunile paleţilor utilizaţi. Dacă ai europaleţi standard va trebui să cumperi transpaleţi electrici cu dimensiuni 1.150×525 mm. Dar şi la înălţimea furcilor coborâte.

Cu cât mai mică, cu atât mai bine, transpaleţii vor putea să intre uşor în spaţii ceva mai înguste. Împreună cu înălţimea de ridicare, care ar trebui să fie cât se poate de mare, înălţimea furcilor coborâte va fi un reper excelent ca să faci alegeri eficiente în privinţa transpaleţilor electrici.

Materialele din care sunt realizaţi transpaleţii electrici sunt extrem de importante dacă vrei să ai alegeri eficiente. Oţelul inoxidabil e de preferat, mai ales dacă ai medii corozive, dacă vei folosi transpaleţii electrici în industrii mai speciale, alimentară, farmaceutică, unde igiena e extrem de importantă.

În situaţia în care ai nevoie să cântăreşti paleţi, materiale, bunurile depozitate, transportate vei alege transpaleţi cu funcţie de cântărire, ca să ai mereu informaţii actualizate despre greutate.

Transpaleţii electrici cu zgomot redus vor fi o alegere excelentă dacă ai de făcut descărcări doar noaptea şi nu vrei să deranjezi.

Alt criteriu important de alegere când vine vorba despre transpaleţi electrici este sistemul de ridicare. Vrei timpi reduşi de manevrare şi productivitate crescută cumperi transpaleţi electrici cu sistem de ridicare rapidă. Cu două mişcări ale mânerului ridici greutăţi foarte mari fără alte manevre în plus.

Dacă ai de ales dintre mai multe modele de transpaleţi electrici alege-i pe cei care te vor ajuta cel mai mult în afacerea ta. Gândeşte-te ce acţiuni vei face cu ei, ce vei depozita sau vei ridica şi transporta, până unde, pe ce distanţe.

Alege cele mai bune oferte de pe piață!

Compară preţurile, alege ofertele cele mai bune care au un raport calitate – preţ excelent. Preferă să investeşti mai mult şi să ai transpaleti electrici eficienţi şi rezistenţi, de la firme de top, care ştiu cât de important este să te poţi baza pe utilaje în fiecare zi.

Discută cu specialiştii de la firmele care vând transpaleţi electrici, cu producătorii, cu oameni din companie care cunosc îndeajuns de bine transpaletii electrici, arată-le ce vrei să cumperi şi ţine cont de sfaturile şi părerile lor. Doar când ai ajuns la un consens şi ştii clar ce trebuie să iei şi cum trebuie să fie transpaleţii electrici poţi să îi comanzi şi îi vei avea livraţi rapid.

Eficienţa mai depinde şi de întreţinere, de garanţia pe care o primeşti când cumperi transpaleţi electrici. Cauta transpaleţi electrici cu garanţie extinsă, mentenanţa asigurată în cele mai bune condiţii, acces la service şi la servicii excelente pentru reparaţii rapide şi sigure în caz de probleme.

Selecţia celor mai eficienţi transpaleţi electrici va fi mult mai simplă dacă bifezi toate criteriile de mai sus, dacă vei compara mai multe oferte înainte să iei o decizie şi dacă vei alege doar producătorii cu experienţă pe piaţă şi cele mai bune utilaje pentru domeniul tău de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.