Antica

Cum avem grijă de unghiile noastre?

Așa cum avem grija de păr și de ten este necesar să avem grija și de unghiile noastre. Ritualul de îngrijire a unghiilor trebuie să fie nelipsit indiferent că e vorba de o manichiură tip tratament pentru a remedia problemele de sănătate a unghiilor sau o manichiura care să întrețină frumusețea lor.

Știați că unghiile pot spune multe despre sănătatea dumneavoastră? În timp ce unghiile dvs nu pot arata întotdeauna perfect, unele modificări ale unghiilor pot indica probleme grave, cum ar fi probleme cu sângele, rinichii, inima și plămânii. Dacă observați o schimbare bruscă a unghiilor și a parului, poate fi un semn a ceva grav, așa că adresați-vă unui medic. Pot avea un aspect puternic și sănătos sau pot avea zone de culoare și formă neobișnuită. Multe afecțiuni nedorite ale unghiilor pot fi evitate prin îngrijirea adecvată a acestora.

Iată ce să faceți și ce să evitați pentru a vă menține unghiile sănătoase și frumoase:

Păstrați-vă unghiile uscate și curate

Unghiile uscate și curate vor împiedica bacteriile să se dezvolte și să pătrundă în organism. Evitați contactul repetat și prelungit cu apa, deoarece poate contribui la ruperea unghiilor și la exfolierea acestora. Purtați mănuși de fiecare dată când faceți curățenie, sau când gătiți. Sunt o necesitate, în special când utilizați substanțe chimice.

Adoptați o igienă riguroasă pentru unghii

Păstrați unghiile sub control, făcând o prioritate în a le tăia și a le pili, regulat. Unghiile lungi se pot rupe și exfolia mult mai ușor. Indiferent dacă alegeți o formă rotundă, pătrată sau migdală, trebuie să aveți grija să piliți într-o singura direcție, astfel veți proteja unghia.

Hidratare

Cremele pentru mâini sunt foarte benefice atunci când vine vorba despre hidratarea pielii, dar și când vine vorba despre hrănirea cuticulelor și întărirea unghiei. Masați foarte bine crema în așa fel încât să pătrundă în piele și la nivelul unghiei. Trebuie să fie mereu hidratate și îngrijite cu produse speciale.

Aplicați un strat protector

Dacă lacul de unghii colorat nu este pe placul dumneavoastră, puteți cel puțin să aplicați un strat de întăritor pentru unghii pentru a vă proteja unghiile, sau tratamente speciale în funcție de problemele cu care vă confruntați. Puteți alege o marcă preferată de întăritor, de la branduri renumite pentru așa ceva, sau să apelați la serviciile unui salon de înfrumusețare București, de exemplu, pentru sfaturi legate de produsele de îngrijire a unghiilor sau pentru o manichiură corect și igienic efectuată. În cazul în care folosiți pentru manichiură gel sau ojă semipermanenta este bine de știut că din când în când este bine să faceți pauza pentru o lună, două pentru a le da timp pentru refacere.

Suplimente

O dietă bună și un stil de viață sănătos vă vor ajuta să vă mențineți unghiile sănătoase. Există însă afecțiuni medicale și medicamente care pot provoca deficiente de nutrienți care pot afecta negativ unghiile. Adresați-vă medicului sau farmacistului pentru diferite vitamine și nutrienți care vă pot ajuta să remediați orice probleme aveți. De exemplu, suplimentele de biotină pot ajuta la întărirea unghiilor moi și ajută la scăderea fragilității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.