lenovo-companie

Cum a ajuns Lenovo un gigant al industriei IT?

Sunt puține nișe care prezintă o competiție atât de mare precum cea din IT, deoarece am avut, de-a lungul anilor, sute de companii care produc componente, laptopuri, servere, telefoane, tablete, și așa mai departe.  Totuși, în ziua de astăzi sunt doar câteva companii care continuă să inoveze și să ofere produse de calitate clienților.

Lenovo este acum unul dintre cei mai iubiți producători din lume, iar ei au ajuns în acest punct deoarece au creat dispozitive folosind doar materiale de calitate înaltă, totul la un preț foarte accesibil. În România s-a dezvoltat treptat și piața produselor refurbished, cel mai căutat de la acest producator este laptop lenovo refurbished. Laptopuri puternice, ideale pentru munca de birou, la prețuri extrem de avantajoase.

Compania a fost creată în anul 1984, într-un apartament micuț din capitala Chinei, Beijing. Ei nu au crescut în gigantul de astăzi până când nu au achiziționat divizia de PC de la IBM, în 2005. Practic, această decizie i-a propulsat, în doar câțiva ani, pe locul 3 în topul celor mai mari producători de tablete și, mai apoi, pe primul loc în topul producătorilor de PC-uri și laptopuri. Acum, Lenovo deține o cotă de piață impresionantă privind numărul de vânzări de PC-uri: 27.1%.

Au o echipă foarte competentă în spate

Lenovo nu ar fi ajuns în punctul în care se află astăzi dacă nu ar fi avut un management capabil, care să ajute compania să atingă noi culmi. Toate deciziile pe care Lenovo le-a luat în ultimii ani i-au ajutat să semneze contracte cu cele mai mari corporații de pe planetă, unde le sunt asigurate toate dispozitivele electronice de care au nevoie pentru a își exercita afacerea. De aceea vedem pe toate site-urile de vânzări laptopuri Lenovo. Ele au o durată de viață foarte lungă și sunt extrem de fiabile.

Produsele de la Lenovo sunt aproape perfecte

Dacă ar fi să găsesc un singur aspect negativ legat de produsele de la Lenovo e că ele au un aspect simplu, aproape plictisitor. Dar trebuie să înțelegi că firma nu se axează pe designul produselor, ci pe materialele și componentele folosite. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care produsele de la Lenovo au o durată de viață lungă, de aceea sunt o mulțime pe piață.

Este  cumva lesne de înțeles cum au ajuns cei de la Lenovo în top: prin consistență. Au oferit produse care excelau din punct de vedere al raportului dintre cost și preț, iar în felul acesta au reușit să își creeze clienți fideli, care refuză efectiv să încerce alte produse, fiind extrem de mulțumiți cu dispozitivul pe care îl au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.