cifoza cervicala

Ce cauzează apariția cifozei?

Cifoza este o deformare a coloanei vertebrale care poate provoca durere și dificultăți de mișcare. Afecțiunea este de obicei cauzată de o leziune sau o boală care afectează oasele, mușchii sau ligamentele coloanei vertebrale. În unele cazuri, cifoza se poate datora unui defect congenital sau unei afecțiuni genetice. 

Cifoza este o curbură anormală înainte a coloanei vertebrale. Acest lucru poate face ca umerii să pară cocoșați și rotunjiți. Cifoza poate fi ușoară, moderată sau severă. Poate apărea la orice vârstă, dar este cel mai frecvent la adolescenți și adulții tineri. Există multe cauze posibile ale cifozei, inclusiv:

 • Poziție proastă
 • Aplecare
 • Boala Scheuermann
 • Osteoporoza
 • Tumorile coloanei vertebrale
 • Cifoza poate fi cauzată și de malformații congenitale sau leziuni ale coloanei vertebrale.

Tratamentul pentru cifoză depinde de severitatea afecțiunii. În cazurile ușoare, tratamentul poate să nu fie necesar.

Cauze

Ce cauzează cifoza?

Cifoza este o afecțiune în care coloana vertebrală se curbează anormal. Se presupune că coloana vertebrală are o curbă blândă, dar la persoanele cu cifoză, curba este exagerată. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, printre care:

 • Traumatisme vertebrale vindecate incorect;
 • Osteoporoză;
 • Degenerescența discurilor intervertebrale;
 • Patologii reumatologice cum ar fi spondilita anchilozanta, spondiloza;
 • Carență de vitamina D;
 • Lipsa activitații fizice pe perioade prelungite de timp, în perioada de creștere;
 • Creșterea rapidă în înălțime;
 • Tulburari musculare: distrofii, poliomielită;
 • Infecții osoase – TBC osos.

Tratamente

Cifoza cervicala poate fi tratată cu exerciții, terapie fizică și întărire. În cazuri severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Poate fi tratată cu exerciții fizice, terapie fizică și întărire. În cazuri severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Cifoza poate provoca dureri de spate și dificultăți de respirație. Exercițiile fizice și terapia fizică pot ajuta la îmbunătățirea forței și a flexibilității. În cazurile severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta curbura coloanei vertebrale.

Masajul terapeutic

Coloana vertebrală umană este o creație incredibilă a ingineriei corpului uman, capabilă să susțină întreaga greutate a corpului superior, protejând în același timp și măduva spinării. Cu toate acestea, atunci când coloana vertebrală nu este susținută corespunzător, aceasta poate începe să se curbeze anormal. Cifoza poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv postură proastă, slăbiciune musculară și boli degenerative. Cu toate acestea, masajul terapeutic poate fi un tratament eficient pentru cifoză. Terapia prin masaj poate ajuta la îmbunătățirea posturii, la creșterea forței musculare și la ameliorarea durerii. În unele cazuri, masajul poate chiar să inverseze efectele cifozei.

Fizioterapie și kinetoterapie

Fizioterapia și kinetoterapia pot ajuta la îmbunătățirea cifozei prin corectarea posturii și întărirea mușchilor care susțin coloana vertebrală. În cazurile severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta deformația.

Cum poate fi prevenită cifoza?

Cifoza este o afecțiune a coloanei vertebrale care poate fi dureroasă și debilitantă. Cifoza poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv postură proastă, osteoporoză și fracturi de compresie. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a preveni cifoza, inclusiv:

1. Mențineți o postură bună. Aceasta înseamnă să stai drept și să eviți să te apleci.

2. Fă sport în mod regulat. Acest lucru va ajuta la întărirea mușchilor din jurul coloanei vertebrale și la îmbunătățirea posturii.

3. Mănâncă o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă vă va ajuta să vă mențineți oasele puternice și să vă reduceți riscul de osteoporoză.

4. Evitați fumatul. Fumatul crește riscul de osteoporoză și poate agrava cifoza.

Urmând aceste sfaturi simple, poți ajuta la prevenirea cifozei și la menținerea coloanei vertebrale sănătoase!

În concluzie, cifoza poate fi cauzată de mai multe lucruri. Este important să consultați un medic dacă credeți că ați putea avea cifoză, pentru a putea fi diagnosticată și tratată corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.