BNR Timiș găzduiește expoziția temporară „România și Uniunea Europeană – identitate și valori comune” până la sfârșitul lunii decembrie 2023

Sucursala regională Timiș a Băncii Naționale a României găzduiește o expoziție temporară intitulată „România și Uniunea Europeană – identitate și valori comune” până la finalul lunii decembrie 2023. Expoziția este realizată cu sprijinul ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene în România și își propune să ofere vizitatorilor o experiență de călătorie imaginară prin toate statele membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unor obiecte simbolice. Expoziția nu numai că evidențiază parcursul european al României, dar și să celebreze diversitatea și coeziunea Uniunii Europene, reunind exponate generale reprezentative pentru civilizația europeană.

Printre obiectele expuse se numără copia certificată a Tratatului de aderare a României la UE, monedele și bancnotele naționale ale statelor din cadrul Uniunii Europene din colecția Băncii Naționale a României, precum și monede euro cu caracter jubiliar, aparținând colecției Val Iacob, expuse pentru prima dată în România.

Expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite în zilele de marți, orele 10:00-12:00 și joi, orele 13:00-15:00, în urma unei programări prealabile prin intermediul unui formular online sau prin transmiterea unui email la adresa educatieBNRTimis@bnro.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.