Avantajele cartonului reciclat pentru mediu

Unul dintre principalele materiale pe care le folosesc multe firme pentru fabricarea ambalajelor industriale este cartonul ondulat, care este 100% reciclabil și biodegradabil. 

Deși ambalajul a fost folosit mai întâi pentru a transporta alimente de la producător la consumator, adevărul este că s-a perfecționat treptat și astăzi este nevoie de ambalaj pentru a conserva aproape toate tipurile de mărfuri în timpul transportului sau pe perioade lungi de timp. Dar această revoluție în sectorul ambalajelor nu s-a oprit și tot mai multe produse sunt protejate în lanțurile de distribuție, iar avantajele de reciclare carton sunt numeroase. 

În sectorul industrial, cutia de carton a reușit să câștige bătălia împotriva cutiei din lemn, devenind ambalajul de protecție și transport pentru produsele de larg consum. Dovadă în acest sens este numărul de produse împachetate sau ambalate cu carton care ne trec zilnic prin mâini.

Dar știi care sunt avantajele cartonului pentru mediu?

1. Este unul dintre materialele cu cel mai mic impact asupra mediului. Fabricarea sa reduce emisiile de CO2 și ulei cu până la 60% în comparație cu alte materiale.

2. Este 100% reciclabil și biodegradabil. Cartonul ondulat se degradează complet în maximum un an. Deoarece este în esență celuloză, timpul de descompunere este rar și dacă este expus la condiții climatice favorabile, adică într-un mediu umed, această degradare se accelerează și mai mult.

3. Minimizează generarea de deșeuri. Reduci, reutilizezi și reciclezi: aceasta este modalitatea de a evita consumul inutil de carton.

4. Cartonul reciclat nu își pierde durabilitatea sau rezistența. După reciclare, cartonul ondulat nu își pierde calitatea sau proprietățile și este, de asemenea, mai economic.

5. Reciclarea cartonului îți permite să economisești energie care poate fi folosită la fabricarea altor resurse. Pentru fabricarea acestora este nevoie de 90% mai puțină apă și cu 50% mai puțină energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.