Peleții de calitate – cum îi recunoști prin 3 trucuri simple

Peleții sunt unul dintre cele mai căutate forme de încălzire de către români. De ce? Pentru eficiență, preț, dar și pentru faptul că sunt ecologici. Totuși, atenție la peleții pe care îi achiziționezi.

Tot mai mulți furnizori de peleți încearcă să vândă acest material sub formă contrafăcută sau de slabă calitate. Cererea este atât de mare, încât, pentru a câștiga și mai mulți bani, recurg la astfel de metode deloc de apreciat. Pentru a nu cădea în capcana lor, astăzi vei învăța 3 trucuri prin care poți verifica la tine acasă calitatea peleților achiziționați.

Care sunt clasele de calitate ale peleților?

Peleții se pot clasifica după o mulțime de criterii. De exemplu, după compoziție – aceștia pot fi creați din rumeguș din rășinoase sau din rumeguș de foioase. Oricare ar fi rumegușul folosit, să știi că puterea calorică rămâne aceeași, deci să nu te lași păcălit atunci când cineva îți spune că ar exista o diferență aici.

Revenind, este important să cunoști clasele de calitate ale peletilor înainte de a face o achiziție în masă. Avem deci:

  • peleți din clasa de calitate A1

Peleții din această clasă de calitate au cea mai ridicată putere calorică, dar și cel mai bun randament. Ei produc cea mai mică cantitate de cenușă în timpul arderii și sunt folosiți cu preponderență la centrale și cazane.

Astfel de peleti de vanzare găsești la Tomibena, un important furnizor de peleți pe piața din România. Accesează tomibena.ro pentru mai multe detalii în acest sens.

  • peleți din clasa de calitate A2

Peleții din această clasă de calitate sunt folosiți în instalațiile mari. Cantitatea de cenușă produsă în timpul arderii nu se poate compara cu cea a peleților din prima clasă de calitate, fiind o idee mult mai mare.

  • peleți din clasa de calitate B

Ferește-te pe cât mai mult posibil de peleții din această clasă de calitate. Au o putere calorică precară, produc o cantitate mare de cenușă și sunt plini de impurități.

Acum că știi care sunt clasele de calitate ale peleților, cu siguranță îți dorești peleți din clasa de calitate A1. Ei bine, tocmai aceea sunt cei mai contrafăcuți de pe piață, întocmai pentru că sunt cei mai căutați.

Vei învăța acum cum poți verifica calitatea peleților la tine acasă prin 3 teste simple. Să vedem despre ce este vorba.

  1. Testul umidității peleților

Pregătește un vas mare cu apă și introdu în interiorul său peleții. Ce se întâmplă cu aceștia? Cei de calitate superioară se vor lăsa la fundul vasului și se vor dizolva greu. Cei de calitate slabă vor pluti și se vor dizolva ușor.

  1. Testul spargerii

Un alt test pe care îl poți face pentru a verifica calitatea peleților este testul spargerii. Mai exact, aruncă peleții pe o suprafață plană de la cel puțin un metru. Dacă se sparg, să știi că sunt de calitate precară. Cei de calitate superioară vor rămâne intacți.

  1. Testul arderii

Calitatea peleților, dacă ai reținut informațiile enunțate mai sus, este influențată și de cantitatea de cenușă pe care o produc în timpul arderii.

Așadar, dacă centrala ta termică consumă o cantitate mare de peleți pentru a funcționa, să știi că este un indiciu relevant că peleții pe care îi folosești nu sunt de cea mai bună calitate. Totodată, dacă cenușa rezultată în timpul arderii are masa mai mare de 7% din masa totală de peleți folosiți, din nou vorbim de peleți de calitate inferioară. Același lucru se poate spune și despre evacuarea centralei termice, dacă se face la mai puțin de 4 zile.

Acestea sunt cele 3 teste pe care le poți face extrem de simplu direct la tine acasă. Sunt eficiente și îți arată cu minim de efort cât de calitativi sunt peleții pe care i-ai achiziționat.

Atenție! Nu cumpăra o cantitate mare de peleți din prima de la un furnizor necunoscut. Ia un singur sac și supune-l testelor de mai sus.

Totuși, dacă vrei să mergi la sigur, nu uita de recomandarea de mai sus și anume peleții din rumeguș de rășinoase de la Tomibena. Această firmă îți poate livra peleți oriunde în țară în cel mai scurt timp. Are multe oferte disponibile pe tomibena.ro. Accesează website-ul și convinge-te de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.