De ce este important sa reciclam?

​Ce este reciclarea?

Reciclarea este procesul de separare, colectare si refacere sau transformare a produselor reziduale sau uzate in materiale noi. Procesul de reciclare presupune o serie de etape pentru a produce lucruri noi.

Reciclarea ajuta la prelungirea duratei de viata si a utilitatii a ceva care si-a indeplinit deja scopul initial prin producerea unui lucru care este utilizabil. Ofera o multime de beneficii atat pentru noi, oamenii, cat si pentru planeta.

​Ce materiale pot fi reciclate?

Aproape tot ceea ce vedem in jurul nostru poate fi reciclat. In functie de material, se folosesc anumite tehnici pentru reciclare. Materialele reciclabile includ de obicei metale, hartie, sticla, plastic, articole de imbracaminte, baterii, deseuri biodegradabile, etc.

​Care sunt etapele procesului de reciclare?

Procesul de reciclare este un ciclu si este compus din trei etape. Prima etapa consta in colectare si sortare. In aceasta etapa, deseurile sunt colectate si apoi prelucrate si sortate in functie de tipul si utilizarea lor. Dupa ce materialele sunt sortate, intra in cea de-a doua etapa de reciclare, care este fabricarea.

Etapa de fabricatie se refera la faza in care materialele colectate si sortate sunt procesate in produse noi reutilizabile.

In cele din urma, dupa fabricarea produselor noi, urmeaza ultima etapa, care consta in vanzarea produselor reciclate catre consumatori.

​De ce este importanta reciclarea?

Reciclarea are o multime de beneficii atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator. Importanta sa poate fi observata in multe moduri diferite. Iata care sunt principalele motive pentru care este important sa reciclam:

Reciclarea salveaza planeta.

Reciclarea diferitelor produse va ajuta mediul inconjurator. De exemplu, stim ca hartia vine din copaci si ca multi copaci sunt taiati doar pentru a produce hartie. Recicland hartia, putem contribui la reducerea numarului de copaci taiati. Produsele realizate din materii prime care provin din resursele noastre naturale ar trebui reciclate, astfel incat sa putem contribui la conservarea mediului.

Recicland, economisim energie.

Este nevoie de mai putina energie pentru a procesa materiale reciclate decat pentru a procesa materiale virgine. De exemplu, este nevoie de mult mai putina energie pentru a recicla hartie decat pentru a crea hartie noua din lemn. Economisirea energiei are si propriile sale beneficii, cum ar fi reducerea poluarii.

Reciclarea ajuta la atenuarea incalzirii globale.

Prin economisirea energiei in productia industriala prin reciclare, emisiile de gaze cu efect de sera din fabrici sunt reduse. Utilizarea combustibililor care emit gaze nocive este redusa.

Reciclarea deseurilor nebiodegradabile (mai degraba decat arderea lor) va contribui mult la reducerea poluarii aerului si a gazelor cu efect de sera care epuizeaza stratul de ozon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.