Ce piese de mobilier sunt de nelipsit din camera copilului

Pe langa pat, un sifonier si poate o masuta de activitati, camera copilului poate fi insotita de nenumarate piese de mobilier. Unele pot fi considerate un moft, dar altele au cu adevarat un rol practic care se va reflecta in dezvoltarea armonioasa a copilului.

Fie ca-ti doresti sa-I faci un cadou util de care sa se bucure un timp indelungat, fie ca-ti doresti sa-i amenajezi incaperea asa cum a visat, te invitam sa descoperi care sunt piesele de mobilier esentiale  pe care trebuie sa le ai in vedere, in secolul curent.

Biroul

Chiar daca un copil de cateva luni sau cu varsta de pana la 3 ani nu va simti nevoia existentei unui birou, o data cu depasirea acestei varstei el devine tot mai necesar. Poate fi o modalitate prin care sa-i insufli profesionalismul in realizarea unor lucru, dar si sa eviti distragerea atentiei (cand vine vorba despre crearea temelor de casa). Acesta trebuie ales in raport cu varsta acestuia pentru a-I asigura mai presus de toate o pozitie comoda care sa nu-i afecteze productivitatea. Poti opta pentru un birou fix, dar si pentru cele ajustabile, retractabile, pentru birouri standard (daca vorbim de adolescenti) sau la birouri colorate (pentru cei mici). Exista numeroase tipuri de birouri din care poti alege si, urmarind acest material despre modele birouri copii, iti poate fi mai usor sa te decizi.

Biblioteca

Biblioteca este un element ce il poate ajuta sa se organizeze mai usor, nu doar cand vine vorba de activitatile din timpul liber ce pot ajuta copilul sa devina o persoana mai cultivata. In mod cert, n-ar trebui sa obligi copilul sa citeasca, ci ar trebui sa-i insufli aceasta pasiune de la o varsta redusa. O biblioteca cocheta adaptata nevoilor spatiului il poate ajuta inclusiv sa-si depoziteze eficient manualele scolare, dar si benzile animate etc.

Scaunul

Scaunele pot fi si ele un element important. Pentru cei mici care folosesc scaunul ca atare, pe post de loc de sezut, va trebui sa alegi scaune copii de dimensiuni reduse cum sunt cele de pe cozzy.ro in timp ce, daca vorbim de scaunul de birou, cu siguranta ar trebui sa te orientezi catre un astfel de scaun dedicat, adaptat nevoilor copilului care petrece un timp semnificativ la birou. Evita sa inlocuiesti scaunul de birou cu cel clasic, deoarece copilaria este momentul perfect pentru a creea o serie de deprinderi si pentru a-l ajuta pe cel mic prin intermediul mobilierului la buna dezvoltare a sistemului osos.

Comoda

Comoda poate fi un accesoriu pentru organizare si confort. De exemplu, la interior poti aranja lucrurile cele mai utile pe care adesea copilul simte nevoia sa le aiba la indemana. In acelasi timp, poti aseza deasupra acesteia si o veioza sau o lampa, care sa-l ajute la citit sau la orientarea in timpul noptii. Comoda o poti asocia si cu un mini umidificator sau zeci de alte decoratiuni care sa-i faca incaperea mai placuta.

Masa

Daca in bucatarie sau in incaperea de zi masa este utilizata pentru a servi bunatatile pregatite zi de zi, in camera copilului, masa poate servi la desfasurarea a numeroase activitati, pe langa disponibilitatea de a-si depozita pe aceasta diferite lucruri. Sigur, masuta trebuie aleasa si ea atent, cu o inaltime adecvata varstei, asemeni materialului din care e confectionata. In mod cert nu-ti doresti ca mobilierul sa provoace o serie de incidente neplacute si sa puna sanatatea copilului in pericol, cum de altfel, inaltimea acestuia este un aspect important pentru a facilita utilizarea ei.

Acestea fiind zise, nu ramane decat sa analizezi bugetul si nevoile disponibile, ba chiar sa te consiliezi cu cel mic (daca este posibil), astfel incat sa alegi cele mai potrivite piese de mobilier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.