cabinet alergologie

Care sunt cele mai des intalnite simptome ce va pot aduce intr-un cabinet de alergologie?

Cand este necesar sa va prezentati la un cabinet de alergologie?

Daca va confruntati cu reactii alergice, prin vizitarea unui cabinet de alergologie va puteti creste gradul de confort in mod considerabil, acestea putand fi utile inclusiv in scop profilactic.

Un sistem imunitar ce functioneaza in mod corespunzator va apara organismul de substantele si organismele periculoase din mediul inconjurator, tolerand structurile interne si substantele inofensive. Alergiile reprezinta o situatie patologica in care sistemul imunitar reactioneaza in mod exagerat fata de anumite substante inofensive pe care un individ sanatos le poate tolera fara problema. Acest raspuns exagerat de aparare impotriva acestor substante poarta numele de reactie de hipersensibilitate si creeaza disconfort specific.

Pentru prevenirea, identificarea, mentinerea sub control si tratarea acestei probleme de sanatate, este important sa mergeti in mod regulat la un cabinet de alergologie.

Cele mai comune simptome ale alergiilor

Unele dintre cele mai frecvente boli ce au la baza reactii de hipersensibilitate si pot fi diagnosticate intr-un cabinet de alergologie sunt astmul, rinita alergica, anumite tipuri de rinosinuzita, rinconjuctivita alergice, conjuctivita alergica si diferite alergii alimentare sau contacte alergice.

Manifestarile acestora variaza in functie de modul de expunere la alergen. Cele mai comune tipuri de alergii ce pot fi depistate intr-un cabinet de alergologie sunt cele respiratorii, iar simptomele provocate de acestea acestora, desi sunt deranjante, nu pun viata in pericol. In general, acestea se manifesta prin nas infundat, rinoree apoasa, stranuturi dese si mancarimea nasului. Cele mai cunoscute cauze ale acestora sunt praful, polenul, parul de animal.

cabinet de alergologie

In schimb, daca reactia de hipersensibilitate este provocata de un anumit aliment, manifestarile acesteia sunt, in general, mai severe. In acest caz, pot aparea greata, varsaturile, diareea si urticaria, iar cele mai frecvente cauze sunt laptele de vaca, ouale, soia, alunele si arahidele, dar si anumite medicamente.

In cazul alergiilor de contact, zona tegumentului care intra in contact cu substanta respectiva se inroseste, aparand eczeme sau alte leziuni neobisnuite. Daca observati aceste simptome este important sa mergeti la un cabinet de alergologie.

Programati-va la consult in cadrul cabinetului de alergologie din cadrul Clinicii RomGerMed!

Aceste afectiuni pot avea cauze diverse, iar prin vizita la un cabinet de alergologie puteti identifica cu exactitate cauza. Medicii de la RomGerMed vor stabili cel mai eficient plan de tratament, astfel incat disconfortul dumneavoastra sa fie redus complet. Va puteti programa aici: https://clinicaromgermed.ro/servicii/alergologie/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.