Care este originea tradiției rochiei de mireasă albă | Edenbride.ro

Tradiția de a purta o rochie de mireasă (nu întotdeauna albă) datează din Evul Mediu, când miresele erau așteptate să se îmbrace cât mai bine pentru a reflecta statutul familiei lor. Deci, mai ales dacă provine dintr-o familie bogată, mireasa ar trebui să poarte materiale textile scumpe precum catifea și blană. Abia în anii 1840 albul a devenit popular, deși miresele l-au ales pentru a semnifica puritatea spirituală. Regina Victoria a ales albul ca și culoare a rochiei de mireasă după ce a purtat o rochie albă pentru a se căsători cu Albert de Saxa-Coburg. Albul era un simbol al bogăției la acea vreme, în timp ce albastrul era un simbol al purității. Regina Victoria, pe de altă parte, a rupt tradiția purtând o rochie albă în ziua nunții. Ea a fost, de asemenea, prima mireasă regală care a avut un tren transportat de o domnișoară de onoare.

În 1930 începeau să apară noi modele de rochii de mireasă

Multe mirese se inspiră din rochia ei de mireasă și caută ținute care să semene. Femeile au început să poarte haine care accentuau corpul feminin. Mânecile supradimensionate cu volan sunt în mod clar din anii 1930. Cele mai multe rochii de mireasă sunt lungi până în podea, cu mâneci lungi și decolteuri înalte. Deși dantelă era populară și la începutul anilor 1930, majoritatea rochiilor de mireasă erau făcute din satin.

Femeile au început să poarte fuste cu mâneci strânse și voal scurt în anii 1960, cu părul tras pe spate. Rochiile de mireasă din anii ’60 aveau mult volum, dar cusăturile au început să se fluidizeze, iar tivul a început să se ridice. La mijlocul anilor 1960, rochiile de mireasă au fost scurtate și talia crescută.

Diana, Prințesa de Wales a condus tendința modei din anii 1980 cu rochia ei lungă și mânecile mari umflate. Rochia de mireasă a Prințesei Diana, amestecă ideile istorice cu un stil magic care continuă să influențeze industria de mirese și astăzi. Cu cât mânecile sunt mai umflate, cu atât mai bine. Așa arătau rochiile de mireasă în 1980, mânecile erau fără îndoială piesa de spectacol acelor rochii de mireasă prințesă.

În anii 1990, broderia, mărgele, corsetele și mânecile lungi erau la modă. În anii 1990, miresele doreau rochii de mireasă care să fie mai elegante și mai complicate. Mănușile albe lungi au fost folosite de multe mirese ca accesoriu la rochiile lor de mireasă.

Rochii de mireasă pentru secolul XXI

Moda de mireasă a continuat să se extindă și să se adapteze în secolul XXI, iar opțiunile au devenit practic nelimitate. În cadrul pieței de mirese, rochiile fără bretele erau foarte la modă. Rochiile de bal și bretelele subțiri au fost alte alegeri populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.